Юлия Навалная, вдовица на опозиционния лидер Алексей Навални, призова руснаците да

...
Юлия Навалная, вдовица на опозиционния лидер Алексей Навални, призова руснаците да
Коментари Харесай

Навалная призова руснаците да протестират срещу Путин в деня на изборите

Юлия Навалная, вдовица на опозиционния водач Алексей Навални, призова руснаците да се причислят към митинг в деня на изборите на 17 март и да гласоподават против президента Владимир Путин или да скапват бюлетините си, предава " Ройтерс ".

Във видеоклип в YouTube Навалная сподели, че е почерпила вяра от големите тълпи, които се събраха предходната седмица за погребението на брачна половинка й, който почина в арктическа наказателна колония на 16 февруари.

Тя прикани хората да се причислят към акцията на 17 март. Целта е хората да могат да се записват на митинг, без риск от арест, като всички излязат всеобщо по едно и също време в изборния ден в градовете в цялата страна.

" Трябва да използваме изборния ден, с цел да покажем, че ни има и че сме доста. Ние сме същински, живи хора и сме срещу Путин. Трябва да дойдете в изборната секция в същия ден и едновременно - 17 март на обяд ", сподели Юлия Навальная.

" Какво да вършиме по-късно? Изборът е ваш. Можете да гласувате за всеки претендент, с изключение на за Путин. Можете да развалите бюлетината, можете да напишете " Навални " с огромни букви върху нея. И даже да не виждате смисъл да гласувате въобще можете просто да дойдете и да стоите в изборната секция, а по-късно да се обърнете и да се приберете у дома. "

След гибелта на брачна половинка си Навалная даде обещание да продължи работата му и направи няколко значими политически изяви на Запад, включително среща с президента на Съединени американски щати Джо Байдън и послание към Мюнхенската конференция по сигурността и Европейския парламент.

Кремъл категорично отхвърли обвиняванията на Навалная, че Путин е умъртвил Навални, и отхвърли да разяснява публичния отзив за гибелта и погребението му. В смъртния му акт написа, че е умрял от естествена гибел на 47 години.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР